Afkantpers Xpert 40, compacte Speed-Machine voor goedkope kleine onderdelen

AP_XPERT40

Nieuw product

 • Perskracht 40 t.
 • Buiglengte: 1030 mm
 • Max. werksnelheid: 25 mm/s
 • Maximale processnelheid door grote versnelling van de bovenbalk en de achteraanslagen.
 • Ideaal bij plaatsgebrek en wisselende capaciteiten: De machine kan in enkele minuten mobiel worden opgesteld en in gebruik worden genomen.
 • Procesgestuurde aandrijfeenheid reduceert het stroomverbruik met wel 30 procent en verlaagt de slijtage.
 • Flexibele gereedschapskeuze en perskracht tot 40 ton openen een breed gebruiksspectrum.
 • Hoog bedieningscomfort door ergonomisch design en individueel aanpasbare werkomgeving.

Meer details

€ 100.683,00 excl. btw

Datasheet

Max. werksnelheid25 mm/s
MerkBystronic
Buiglengte1030 mm
Inbouwhoogte570 mm
Standaard slag200 mm
High-speed maximaal250 mm/s

Meer informatie

Neerzetten, stekker erin en buigen maar!

Een snelle kantbank met een compact design. De Xpert 40 geeft een impressie van de visie van Bystronic over buigmachines van klein formaat. De Xpert 40 is gelanceerd op de markt in juni 2015 en maakt de range van kantbanken compleet.
Het Xpert 40's innovatieve lichtgewicht ontwerp levert een hoge mate van dynamiek bij buigsnelheden tot 25mm per seconde. Dit betekent dat kleine delen tot 3 keer sneller gebogen kunnen worden dan met de grote equivalenten. Op buiglengtes tot 1 meter genereert de Xpert 40 een buigkracht van 40 ton. Uitgerust met de nieuwe ByMotion aandrijving van Bystronic is de machine verzekerd van een perfect geharmoniseerd samenspel van snelheid , precisie en kracht. Door het coördineren van de acceleratie van de bovenbalk en de 6-assige achteraanslag wordt de hoogst mogelijk herhalingsnauwkeurigheid bereikt. Ook diktes tot 20mm zijn voor de Xpert 40 geen probleem.

Vormgeving en ergonomie

De Xpert 40 is ontworpen in samenspel met gebruikers en industrieelvormgevers waardoor een machine is ontstaan die naast een schitterende vormgeving uiterst ergonomisch en gebruiksvriendelijk is en tevens de onmiskenbare kwaliteit biedt van de kantbanken zoals u die van Bystronic gewend bent. Zo is de machine voorzien van de nodige opbergruimte voor het ordelijk opbergen van de gereedschappen, heeft een ergonomische werktafel en de grote gebruiksvriendelijke 22 inch touchscreen met ByVision bending besturing.

Plug and play

De Xpert 40 is de eerste "plug and play" machine van Bystronic. Dat wil zeggen, de machine kan met een heftruck eenvoudig verplaatst worden en met slechts het insteken van de stekker operationeel worden gemaakt. Kortom, een kleine machine van wereldformaat!

 • Beste proces efficiëntie:
  De verhoogde acceleratie en snelheid van de hoge precisie bovenbalk garandeert de hoogst mogelijke proces efficiëntie. Dit wordt mede ondersteund door de extreem snelle achteraanslagen die nagenoeg ogenblikkelijk in de juiste positie staan.
 • Stekker erin en buigen:
  Wanneer ruimte een probleem is in de productie omgeving of wanneer er wisselende productie capaciteit is dan is het prettig als je machines ook flexibel zijn. De machine kan overal in de fabriek geplaatst worden en minder dan 5 minuten.
 • De hoogste toepassingsveelzijdigheid:
  Het 40 ton persvermogen gecombineerd met de grote inbouwhoogte en slag plus de robuuste achteraanslag biedt een perfecte flexibiliteit. Het biedt de mogelijkheid een weide variëteit aan te gebruiken gereedschappen voor het maken van grote series kleine delen, het buigen van dozen als zowel het buigen van dikkere delen.
 • Beste ergonomie:
  Vergelijkbaar met de hoge standaarden in moderne kantooromgevingen faciliteert de in hoogte verstelbare arm steun de best mogelijke ergonomische werkomgeving voor de bediener.
 • Beste energie efficiëntie:
  Met het intelligente proces en de stille aandrijving van de Xpert 40 kunnen delen worden gebogen met ongeveer 30% minder energieverbruik dan vergelijkbare elektrisch aangedreven kantbanken. Minder energie betekent minder restwarmte en minder slijtage.

Downloaden

TS_Xpert40

Technische specificaties Xpert 40 / 1030

Downloaden (0)